4 Τρόποι για τέλειο ύπνο!



Ο ύπνος εκτός από μεγάλη απόλαυση, είναι και απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα μας αυτό- επισκευάζεται σε όλα τα επίπεδα και γι' αυτό το λόγο, ο ποιοτικός και ποσοτικός (6 - 8 ώρες) ύπνος, συνδέεται με μακροζωία.

Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να κοιμάται καλύτερα:


  • Φάτε και πιείτε σωστά το βράδυ
Ένα γεμάτο ή άδειο στομάχι θα σας απομακρύνουν από τον ιδανικό ύπνο και το ίδιο συμβαίνει με ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη, όπως ο καφές, η coca cola, ορισμένοι τύποι τσαγιού κ.ά.
Προτιμήστε να φάτε ελαφρά και να πιείτε ζεστά ροφήματα από το απόγευμα και μετά, όπως χαμομήλι, λουίζα και βαλεριάνα.

  • Προσπαθήστε συνειδητά να απαλλαγείτε από το στρες της ημέρας
Και όμως γίνεται! Εστιάστε για λίγο στην αναπνοή σας και για μερικά λεπτά φανταστείτε ότι με κάθε εκπνοή διώχνετε όλο και λίγο περισσότερο την ένταση, το στρες και τις αρνητικές σας σκέψεις. Στη συνέχεια προσπαθήστε να χαλαρώσετε όλο σας το σώμα ξεκινώντας από το πρόσωπο και κατεβαίνοντας σταδιακά προς τα πόδια.

  • Διατηρείστε το υπνοδωμάτιο σας τακτοποιημένο και καθαρό
Είναι πολύ σημαντικό ο χώρος που κοιμάστε να είναι τακτοποιημένος και να σας δημιουργεί ηρεμία και θετικά συναισθήματα. Ακόμα, φροντίστε να υπάρχει φυσιολογική θερμοκρασία πριν κοιμηθείτε, δηλαδή ούτε πολύ κρύο, ούτε πολλή ζέστη (16 - 18°C).

  • Αφήστε το κινητό & τον Η/Υ 
Αυτό ίσως είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της προετοιμασίας για ένα καλό και βαθύ ύπνο, αλλά θα πρέπει να το προσπαθήσετε εάν θέλετε να κοιμάστε καλά και ιδιαίτερα αν υποφέρετε από αϋπνίες. Το φως που εκπέμπουν οι συσκευές, επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου και επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε να διαβάσετε ένα βιβλίο, ή να κάνετε ένα ζεστό ντους! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είναι γυναικοκτονία, τι δεν καταλαβαίνεις;

Γιατί πρέπει να κόψετε τη λευκή ζάχαρη;

Κάθε αρχή και...ένα δώρο