2021: Τρεις εύκολοι τρόποι να πετύχετε τους στόχους σας



Κάθε νέα χρονιά σηματοδοτεί το ξεκίνημα νέων πραγμάτων, στόχων και ιδεών. Είναι αυτή η υπόσχεση του καινούριου που μας κάνει να θέτουμε νέους στόχους ή να προσπαθούμε να υλοποιήσουμε όλα εκείνα που δεν καταφέραμε την προηγούμενη χρονιά.

To 2020 ήταν γενικά μια δύσκολη χρονιά και είναι λογικό πολλά πράγματα που είχαμε προγραμματίσει να καθυστέρησαν ή απλά να μην έγιναν. Αυτό δε σημαίνει όμως, ότι χρειάζεται να εγκαταλείψουμε τα σχέδια μας, αντίθετα είναι ωφέλιμο να προσπαθήσουμε να φέρουμε εις πέρας όσα από αυτά μπορούμε & να σχεδιάσουμε όσο καλύτερα γίνεται εκείνα, για τα οποία θα αναγκαστούμε να περιμένουμε λίγο περισσότερο.

Μπορούμε να πετύχουμε όλες εκείνες τις αλλαγές που θα θέλαμε να κάνουμε στη ζωή μας με τρεις απλούς και ταυτόχρονα σημαντικούς τρόπους:


                                                                     1.

Ξεκινώντας με μια γενική ανασκόπηση της ζωής μας 


Πριν καταφέρουμε να εστιάσουμε σε όσα θα θέλαμε να βελτιώσουμε ή να αλλάξουμε στη ζωή μας, θα πρέπει να σκεφτούμε πώς αισθανόμαστε σε γενικότερο πλαίσιο και να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας.

Είμαστε ικανοποιημένοι με το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε αυτή την εποχή; τι μας βοήθησε να ξεπεράσουμε δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε; τι πετύχαμε τους τελευταίους μήνες και με ποιο τρόπο; τι θα μπορούσαμε ή θα θέλαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά; πώς φανταζόμαστε το μέλλον μας;

Παρόλο που τις απαντήσεις τις έχουμε ήδη, το να αναρωτιόμαστε και να απαντάμε συνειδητά στις παραπάνω ερωτήσεις, μας δίνει κίνητρο και ένα ξεκάθαρο στόχο σχετικά με το πώς πρέπει να κινηθούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας.


                                      2.

Θέτοντας ξεκάθαρους & υλοποιήσιμους στόχους


Μπορεί ένας από τους στόχους να αφορά τη βελτίωση της επαγγελματικής μας κατάστασης, ωστόσο αυτός ο στόχος είναι πολύ αόριστος, με αποτέλεσμα να μη ξέρουμε από που πρέπει να ξεκινήσουμε προκειμένου να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. 

Θα πρέπει οι στόχοι μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαροι και προκειμένου να γίνει αυτό θα πρέπει τα πλάνα και τα σχέδια μας να είναι στρατηγικά διαμορφωμένα βήμα - βήμα. Ακόμα, θα πρέπει εκείνα που θέλουμε να αλλάξουμε ή να βελτιώσουμε να είναι υλοποιήσιμα και να μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα στο χρονικό διάστημα που έχουμε θέσει, για να μην αποθαρρυνθούμε εάν δεν τα καταφέρουμε. 


                                      3.

Καταγράφοντας όσα έχουμε να κάνουμε σε ατζέντα 


Το να κρατάμε ατζέντα με τους πιο σημαντικούς στόχους της ημέρας, της εβδομάδας ή του μήνα, μας βοηθάει αφενός να μη παραλείψουμε κάτι σημαντικό και αφετέρου στο να νιώσουμε ικανοποίηση όταν βρισκόμαστε μέσα στο χρονικό περιθώριο που είχαμε θέσει εξαρχής. 

Ακόμα, με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας και τα πράγματα που απολαμβάνουμε. Η ατζέντα εκτός από επαγγελματικά θέματα, μπορεί να αφορά και προσωπικές δουλειές, όπως  ψώνια, τακτοποίηση του σπιτιού, γυμναστική κλπ.


Πετυχαίνοντας και απολαμβάνοντας ένα βήμα τη φορά, αποκτάμε την ενέργεια και τη διάθεση που απαιτούνται για να πετύχουμε τους στόχους μας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είναι γυναικοκτονία, τι δεν καταλαβαίνεις;

Γιατί πρέπει να κόψετε τη λευκή ζάχαρη;

Κάθε αρχή και...ένα δώρο