Υποδεχόμαστε την πιο φωτεινή εποχή του χρόνου...την άνοιξη!





~In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer~
Albert Camus

 

Στις 21 του μήνα μπαίνουμε επίσημα σε μια από τις πιο όμορφες και φωτεινές εποχές του έτους, την άνοιξη.

Η άνοιξη είναι η μόνη εποχή που φέρνει μαζί της άπλετο φως, αναζωογόνηση και αναγέννηση σε κάθε πτυχή της ζωής μας, ξεκινώντας από έξω προς τα μέσα. Είναι η εποχή που η μέρα μεγαλώνει, η φύση αναζωογονείται και τα πάντα γύρω μας ανθίζουν. Τα χρώματα γίνονται πιο φωτεινά και λαμπερά, ο ήλιος πιο ζεστός, όλα παίρνουν μια πιο αισιόδοξη απόχρωση και μας προετοιμάζουν για το καλοκαίρι.

Η άνοιξη συμβολίζει την ανανέωση και την αισιοδοξία και σε εσωτερικό επίπεδο. Αισθανόμαστε πιο χαρούμενοι, έχουμε περισσότερη ενέργεια, απολαμβάνουμε τα πάντα περισσότερο.

Ιδιαίτερα φέτος, πιο πολύ από ποτέ, έχουμε ανάγκη να νιώσουμε αισιόδοξα και να κάνουμε σχέδια για το μέλλον και το καλοκαίρι που έρχεται. Βγαίνουμε από ένα δύσκολο και βαρύ χειμώνα και μπαίνουμε στη ζεστή αίσθηση της άνοιξης. Οι βόλτες μεγαλώνουν, ο χρόνος που περνάμε έξω ολοένα και αυξάνεται, γινόμαστε πιο εξωστρεφείς, αισθανόμαστε περισσότερο ελεύθεροι και όλα γύρω μας αποκτούν πιο ανάλαφρη όψη.

Ορισμένοι ίσως είναι ήδη έτοιμοι ψυχολογικά να υποδεχτούν την άνοιξη, κάποιοι ίσως επιφυλάσσονται και άλλοι ίσως βρίσκονται ακόμα σε καθεστώς βαρύ χειμώνα.

Όμως, όπως και να βρίσκει η άνοιξη τον καθένα από εμάς, να θυμάστε ότι αργά ή γρήγορα θα μας επηρεάσει θετικά όλους. Ας δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και ας την καλωσορίσουμε όπως της αξίζει...με ελπίδα!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είναι γυναικοκτονία, τι δεν καταλαβαίνεις;

Γιατί πρέπει να κόψετε τη λευκή ζάχαρη;

Κάθε αρχή και...ένα δώρο